cover_beeld.jpg

‘Wij zien uit naar een vruchtbare samenwerking met het nieuwe kabinet’. Dat was de laatste zin in de brief van de Economic Board Regio Foodvalley aan de informateur Tjeenk Willink. Regio Foodvalley is dé proeftuin van Nederland voor duurzame voeding en gezonde voeding, één van de boodschappen in de brief. De coronacrisis
heeft ons laten zien dat gezondheid bepalend is voor
ons maatschappelijk welzijn. Gezond voedsel en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Fundamentele kennis verbinden wij aan de praktijk.
Wij zijn aan de slag gegaan met maatschappelijke uitdagingen zoals het terugdringen van de stikstof- en fijnstof, maar ook het realiseren van de eiwittransitie.
Door kennis te koppelen aan de praktijk en vooral
door te doen, richten we ons op de opgave om een gezonde voedsel- en leefomgeving voor iedereen te realiseren.

Naast nationale samenwerkingen richten wij ons ook
op Europese samenwerkingen. Regio Foodvalley gaat samenwerken met regio Östergötland uit Zweden en Business Region Aarhus uit Denemarken op het gebied van duurzaam geproduceerde eiwitten voor voeding voor de mensen. De landbouw- en voedselproducerende systemen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 25% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Samen met deze Europese regio’s willen wij bijdragen aan een toekomstbestendig eiwitconsumptie en productie om 10 miljard mensen in 2050 duurzaam te laten eten.


Dit is de eerste editie van Groei magazine die volledig online is vormgegeven. Een variërend aanbod aan artikelen vullen deze editie. Wij hebben aandacht voor de circulaire thema’s, het proces rondom de totstandkoming van de Regionale Energiestrategie, maar ook het Talentcenter. In Barneveld zijn ze bezig met het kweken van vliegenlarven en in samenwerking met het FOV reiken wil dit jaar de eerste Innovatie Award uit. Wat ook nog leuk is om te noemen is dat de partners ook een eigen bijdragen aan het magazine hebben geleverd. Ik raad u aan om de artikelen van de bedrijvenkringen, LTO Gelderse Vallei en van het onderwijs ook te lezen. 

Veel leesplezier gewenst.

GROEI #7

Voorwoord

EEN VRUCHTBARE SAMENWERKING
portret_rene_verhulst.jpg

René Verhulst
voorzitter Regio Foodvalley

Online magazines Regio Foodvalley

Op deze pagina vindt u online magazines van Regio Foodvalley. In deze magazines worden projecten en initiatieven van Regio Foodvalley uitgelicht.
Volledig scherm