
Uitreiking Innovatieprijs Regio Foodvalley 2021 in september
IN DE REGIO
Een feestelijke avond, een rode loper voor genomineerden en de schijnwerpers op innovatieve parels uit de regio. De uitreiking van de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2021 op 29 september kan wel eens het eerste grote event in de regio zijn waar ondernemers en mensen uit onderwijs en overheid elkaar na lange tijd weer ‘live’ kunnen ontmoeten. “Een mooie kans voor innovatieve ondernemers in de regio om het podium te krijgen”, zegt Wim Werkman, vicevoorzitter van
de FOV Regio Foodvalley, de federatie van bedrijvenkringen in de regio, en initiatiefnemer van
de Innovatieprijs.
Na zes jaar afwezigheid wordt de Innovatieprijs in Regio Foodvalley nieuw leven ingeblazen. “We zijn van plan er een jaarlijks terugkerend evenement
van te maken”, laat Werkman weten. “Het wordt
een feestelijke avond, van, voor en door onder-nemers.” Het doel is ondernemers te inspireren
en samenwerking te stimuleren. “Met innovaties werken we aan een vitale en duurzame economie
in de regio”, geeft Werkman het belang aan.
“Regio Foodvalley is een topregio, waar de economie het afgelopen jaar minder hard getroffen is dan in andere regio’s. Een beetje trots is wel op zijn plaats. De Innovatieprijs maakt zichtbaar dat innovatie in het DNA van Regio Foodvalley zit.”
Kijk voor meer informatie en het aanmelden
van innovaties op:
www.innovatieprijsregiofoodvalley.nl

Trots
De Innovatieprijs richt zich met name op innovaties in de sectoren agrofood, de maakindustrie en de energie- en milieutechnologie. Alle ondernemers uit de regio mogen innovaties aanmelden, zolang het gaat om technologische product-, proces-, en marktinnovaties die een impactvolle bijdrage leveren aan de circulaire economie. Een deskundige jury met mensen uit verschillende disciplines, beoordeelt wie er aan het eind van de avond met de award, publiciteit en eeuwige roem naar huis gaat. Daarnaast is er ook een publieksprijs. “Ondernemers in de regio zijn over het algemeen wat timide en zitten niet altijd op aandacht te wachten”, weet Werkman. “Er is veel innovatie in de regio, maar ondernemers zien zichzelf vaak niet als innovatief.” Dat mag best anders, vindt hij. “Wees trots op je bedrijf of op de producten en diensten die je levert. En laat het zien”, moedigt hij ondernemers aan om hun innovaties voor te dragen.
De organisatie, ondersteund door Regio Foodvalley, RCT Gelderland, Living Lab Regio Foodvalley Circulair en de Rabobank als hoofdsponsor, rekent op zeker vijf nominaties die voor de Innovatieprijs in aanmerking komen. Om mee te dingen naar de prijs dienen de inzendingen niet alleen een innovatief karakter te hebben met een impactvolle bijdrage aan de circulaire economie. Een ander criterium is dat de innovatie voortkomt uit aantoonbare samenwerking, binnen de keten, of over de grenzen van sectoren heen. “Samenwerking is dé sleutel tot succes”, zegt Werkman. “De beste innovaties zijn vaak het resultaat van samenwerking tussen partijen uit verschillende sectoren. Het leert je op een andere manier te kijken.”

Professionele ondersteuning
“Van alle genomineerden worden professionele filmpjes gemaakt”,
laat Werkman weten. “Deze filmpjes geven een mooi beeld van de innovaties, maar kunnen ondernemers ook zelf goed gebruiken.” Ook jong talent wordt uitgedaagd, onder meer via de onderwijsinstellingen, om innovaties aan te melden. Zij dingen mee naar de Young Talent Award.
De winnaar van deze publieksprijs gaat er vandoor met de award en deskundige ondersteuning om het idee verder uit
te werken. Door aandacht te geven
aan innovatie hoopt Werkman dat ondernemers zich bewust worden van het belang innovatief bezig te zijn. “Zonder innovaties ga je het niet redden. En circulair ondernemen is
per definitie innoveren. Het is de motor van economische groei in onze regio.”
En dat is waarom het werkt. Ik weet dat er in de regio tal van voorbeelden zijn die dat bewijzen. Wij willen ondernemers vanuit alle sectoren in deze regio dan ook oproepen om hun innovaties aan te melden. Cross-over samenwerking en circulariteit zijn belangrijke onderscheidende factoren”.
voorzitter FOV Regio Foodvalley
voorzitter FOV Regio Foodvalley
En dat is waarom het werkt. Ik weet dat er in de regio tal van voorbeelden zijn die dat bewijzen. Wij willen ondernemers vanuit alle sectoren in deze regio dan ook oproepen om hun innovaties aan te melden. Cross-over samenwerking en circulariteit zijn belangrijke onderscheidende factoren”.
voorzitter FOV Regio Foodvalley
voorzitter College van Bestuur CHE
En dat is waarom het werkt. Ik weet dat er in de regio tal van voorbeelden zijn die dat bewijzen. Wij willen ondernemers vanuit alle sectoren in deze regio dan ook oproepen om hun innovaties aan te melden. Cross-over samenwerking en circulariteit zijn belangrijke onderscheidende factoren”.
voorzitter FOV Regio Foodvalley
En dat is waarom het werkt. Ik weet dat er in de regio tal van voorbeelden zijn die dat bewijzen. Wij willen ondernemers vanuit
alle sectoren in deze regio dan ook oproepen om hun innovaties aan te melden. Cross-over samenwerking en circulariteit zijn belangrijke onderscheidende factoren”.
bestuurlijk verantwoordelijk voor het thema Economie in Regio Foodvalley